Detailed Notes on بیماری سلیاک کودکانه
Detailed Notes on بیماری سلیاک کودکانه
Blog Article
سلیاک در هر سنی میتواند بروز پیدا کند و هیچ روشی برای درمان قطعی این عارضه وجود ندارد.
به ویژه اگر در خانواده سابقه بیماری سلیاک وجود دارد، احتمال ابتلای کودک به آن بسیار بالاست. سلیاک یک بیماری ژنتیکی است که میتواند از پدر و مادر به کودک منتقل شود.
همان طور که اشاره شد، سلیاک یک بیماری خود ایمنی است. در حالی که عدم تحمل گلوتن نوعی واکنش آلرژی در کودکان محسوب می شود. اگر چه مصرف گلوتن در هر دو بیماری باعث علائم و نشانه های مشابهی می شود، اما گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک می تواند به بافت روده آسیب وارد کند.
مدفوع ها نباید به صورت گلوله های کوچک بیرون بیایند بلکه باید چند اینچ طول داشته باشد و دفع آن راحت و آسان باشد.
در این روش تشخیصی با استفاده از یک لوله باریک از دیواره روده کوچک نمونه برداری می شود.
برنج پخته و نرم شده (از برنجهای فاقد گلوتن استفاده کنید)
برای نمونه، برخی از نوزادان و کودکان مبتلا به سلیاک، معده متورمی دارند و شکم آنها به مراتب بزرگتر از شکم فربه و طبیعی یک کودک سالم است.
هر چقدر هم بیماری خونی سلیاک که این حالت نگران کننده به نظر می رسد، معنی آن این است که مدفوع نسبت به مدفوع دیگری که غرق می شوند، چگالی کمتری دارد.
این پروتئین که با نام گلوتن شناخته میشود، بعد از وارد شدن به بدن بعضی از افراد باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن آنها و در نهایت ایجاد آسیب در دیواره روده میشود.
اگر پزشک بیماری سلیاک را در کودک تشخیص داد، بایستی یک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای او در نظر بگیرید. با تغییر رژیم غذایی رشد او روند طبیعی خود را باز خواهد یافت و شاد تر و پر انرژی از قبل خواهد بود. اگر نسبت به عدم وزن گیری نوزاد یا کودک نوپایتان نگران هستید، علائم حساسیت به گلوتن را در او بررسی کنید و در صورت وجود آن، مساله را با پزشک درمیان بگذارید.
سرویس مادر و کودک – بیماری سلیاک نوعی واکنش خود ایمنی بدن به پروتئین گلوتن است. این پروتئین در گندم، جو و چاودار وجود دارد. نوزادان و کودکان نوپای مبتلا به سلیاک، در صورت مصرف مواد غذایی دارای گلوتن، دچار مشکلاتی میشوند.
ترکیب صفرای معده و بیلی روبین، که یک ترکیب رنگدانه ای است که از تجزیه گلبول های قرمز در بدن ایجاد می شود، باعث به وجود آمدن این رنگ قهوه ای می شود.
علائم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا عبارتند از:
● پزشک اغلب می تواند بیماری سلیاک را با در نظر گرفتن سوابق پزشکی فرد و خانوادگی وی و تجویز آزمایشاتی مانند آزمایش خون، آزمایش ژنتیک و بیوپسی تشخیص دهد.